Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap ‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (2024)

Jakob van Wielink

De School voor Transitie | The School for Transition

  • Deze bijdrage melden

Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd voelde. Een leider die iets in jou zag en je in beweging zette. Iemand bij wie je terechtkon, bij wie je je gezien, gewaardeerd en aangemoedigd voelde. Een leider die een blijvende impact op jouw leiderschap had. En denk dan eens aan hoe deze persoon omging met de verhouding spreken en luisteren. We durven een weddenschap met je aan te gaan dat deze persoon beschikte over uitstekende luistervaardigheden.’- Uit: ’Taal van Transitie’ vanJakob van Wielink, Riet Fiddelaers-Jaspers en Leo Wilhelm (https://lnkd.in/e2ExtvB5)De belangrijkste reden waarom leiders wereldwijd falen, is omdat ze niet of onvoldoende goed verbinden. Eén van de twee pijlers van die falende verbinding is het ontbreken van voldoende dialoog. Voor veel leiders zijn onderdelen in goede leiderschapscursussen waarin wordt geoefend met dialoog buitengewoon ongemakkelijk. ‘Gekunsteld’, ‘in de praktijk werkt het anders’ of ‘dáár lukt het me prima!’. De waarheid is echter even ongemakkelijk: het oefenen laat spiegelend zien dat het met de werkelijke luistervaardigheid van leiders veelal slecht gesteld is.Maar luisteren en je team, afdeling of organisatie naar een hoger, excellerend plan tillen, zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. ‘Sterker nog’, zeggen onderzoekers Arnaud Chevallier, Frédéric Dalsace en Jean-Louis Barsouxvan IMD in het mei-juni nummer van Harvard Business Review, ‘leiders hebben het belang van luisteren, nieuwsgierigheid, leren en nederigheid omarmd. Maar in tegenstelling tot advocaten, doktoren en psychologen, worden leiders niet formeel opgeleid in het soort vragen dat ze moeten stellen. Ze moeten het gaandeweg leren.’De kunst en de kunde van de dialoog vragen heel erg veel kilometers maken. ‘De vragen die leiders en teams in de problemen brengen, zijn vaak de vragen die ze niet stellen. Dit zijn vragen die niet spontaan opkomen; ze vereisen aanmoediging en bewuste inspanning. Ze kunnen indruisen tegen de individuele of collectieve gewoonten, preoccupaties en interactiepatronen van jou en je team.’De onderzoekers laten - aan de hand van concrete casuïstiek en voorbeeldvragen - zien dat er strategische vragen kunnen worden gegroepeerd in vijf domeinen: onderzoekend, speculatief, productief, interpretatief en subjectief. ‘Elk ontsluit een ander aspect van het besluitvormingsproces. Samen kunnen ze helpen belangrijke kwesties aan te pakken die maar al te gemakkelijk over het hoofd worden gezien.’Luisteren is een teaminspanning. Eén mens kan niet alles horen én kan niet alle vragen stellen. Maar leiders hebben wel de belangrijkste taak: voorgaan. Luisteren wordt pas mogelijk als er een grote mate van nabijheid is. Als je er niet werkelijk bent, kun je niet goed waarnemen, laat staan horen, laat staan de juiste vragen stellen.‘The Art of Asking Smarter Questions': https://lnkd.in/ezT7imKs

  • Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (2)

119

14 commentaren

Interessant Commentaar

Corine Jansen

Listening Educator, Speaker and Advisor for Organizations, Government Entities, Hospitals and Businesses

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Dank voor de aandacht voor luisteren. Luisterend leiderschap is voor mij vermogen van waaruit je jezelf (en/of anderen) beweegt richting betekenisvolle verandering. Het gaat over de verantwoordelijkheid en de moed om potentie in mensen en ideeën te herkennen en erkennen. Luisterend leiderschap gaat over het kunnen creëren van een ruimte waarin jij en anderen het niet met elkaar eens hoeven te zijn wanneer je naar elkaar luistert. Een gesprek waarin je elkaar de ruimte geeft om perspectieven te delen en waarin ruimte en wederzijds respect is om perspectieven te verbreden, verdiepen en/of bij te stellen.

Interessant Reactie

5 reacties 6 reacties

Franka van Essen Voice2Blossom🌺 Vocal Life coaching

Gecertificeerd coach- Polyvagal informed voice teacher- Docent zang klassiek bij Opleiding Docent Muziek op maat, ArtEZ University of the Arts- Choir leader of Kamper Ladies Choir

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Mooi! Ik moet ook direct denken aan wat ons zenuwstelsel hierbij doet vanuit polyvagaal gezien; spreken= sympatisch, luisteren = ventraal. Ook het lijf voelt dus haarfijn aan wanneer er alleen gesproken en niet geluisterd wordt. Via ventraal en dus ons sociale engagement systeem komt de werkelijke verbinding tot stand, in een afwisseling van spreken en luisteren. En dat is dan nog even los van de inhoud van de vragen, want alleen ‘tone of voice’ doet hierin al zoveel!

Interessant Reactie

2 reacties 3 reacties

Sonja Klepac

Senior Specialistisch Adviseur | Organisatieontwikkeling en advies | veranderen | sociale innovatie | omgevingsmanagement | (Agile) coaching

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Bij mij roept je post de associatie op het oordeelloos kunnen communiceren om een begin te kunnen maken met echt luisteren.

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Sandra Beuving

Bestuurder bij Etuda

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Ik moest meteen denken aan Rake Vragen Veel mooie vragen komen op je pad via anderen. Vragen die jou raakten zijn vaak mooie vragen om mee te oefenen in je gesprekken met anderen. Zo leer je dat vragen die eerst ongemakkelijk zijn steeds beter gaan passen in de gesprekken die je voert.

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Patrick van den Elzen

Interim IT Manager Zorg en Overheid | fietst voor duch*enne Heroes

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Mooi artikel. Welke juiste vraag stel jij aan je bestuurder of team?

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Cato Pater

Persoonlijke groei voor innovatieve bedrijven | Leiders van de toekomst | Founder Intuïst©️ Serious Play 2016 | Keynote: Toevalsdenken als slagkracht | train de trainer Intuïst©️ Facilitator | Heidag🌳

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Die laatste zin.. spot on! Goed stuk Jakob van Wielink

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Esther Veldman

Communiceren zonder ruis | Senior Trainer | Ervarend Leren| Master of Action Learning & Design®| Senior Trainingsacteur in het Bedrijfsleven® at Esther Acteert

2 d

  • Dit commentaar rapporteren

Dankjewel voor het delen. Interessamt!

Interessant Reactie

1 reactie 2 reacties

Meer commentaar weergeven

Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

Meer relevante bijdragen

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    LiefdeDat is het Woord wat vandaag klonk als duizend zonovergoten klokken bij het liefdevolle, volle afscheid van Henk Jongerius van en in zijn thuis: Klooster Huissen.Liefde. Alles is Liefde!

    • Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (14)

    6

    2 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Leiderschap als een reis naar invloed, impact en resultaat ‘Ik begon in te zien dat Auschwitz me de kans had gegeven om innerlijke bronnen te ontwikkelen die ik anders mogelijk nooit ontdekt had: de prachtige banden met mijn zuster en medegevangenen die ons hielpen te overleven, doordat we ons aan iets groters konden hechten dan aan onszelf.’- Dr. Edith Eva Eger - auteur van de New York Times bestsellers ‘De Keuze’ en ‘Het Geschenk’ - in haar voorwoord bij Taal van TransitieHet zijn krachtige woorden van een vrouw die belichaamt waar leiderschap over gaat: een reis die begint bij jezelf, waar je vandaan komt, wat je te overwinnen hebt en waarnaar je onderweg bent. Een reis naar invloed, impact en resultaat.‘Leiderschap is steeds opnieuw een daad van vertrouwen. Vanuit je visie op de toekomst inspireer je en wek je hoop tot leven. Je hebt het geloof en de overtuiging dat het halen van uitdagende doelen mogelijk is, omdat ook je eigen leven daarvan getuigt. De liefde voor wat je doet en de mensen met wie je werkt, maken het realiseren van die doelen mogelijk. Veranderingen vinden altijdplaats in een context waarin mensen de hoofdrol spelen en diezelfde mensen maken of breken het welslagen van de verandering waar de leider en zijn organisatie naar verlangen en streven.’Inmiddels verscheen een 5e, herziene en aangevulde druk van ‘Taal van Transitie. Je roeping als leider in een wereld van verandering’ dat ik schreef met Riet Fiddelaers-Jaspers en Leo Wilhelm en met bijdragen van Klaartje van Gasteren en Marnix Reijmerink (https://lnkd.in/e2ExtvB5). Onze vriendin Edith schreef dat ‘dit geweldige boek een uitnodiging is om je volle potentieel te ontdekken en ook anderen hiertoe uit te nodigen.’Bij Routledge verscheen de Engelstalige versie van het boek - https://lnkd.in/eBC_mXbg - dat de potentie heeft je eigen leven en dat van het team, de afdeling of de organisatie waaraan je leiding geeft te veranderen. Voor goed. En wie weet ook wel andere groepen en plekken waar je deel van uit maakt.

    • Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (18)

    56

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Leiderschap en kunstSinds een aantal jaar neem ik executives en hun teams - als onderdeel van een leiderschapsontwikkeltraject bij De School voor Transitie - geregeld mee naar musea. (Beeldende) kunst is een krachtig, uitnodigend en vaak onvermoed voertuig om diepgaande en effectieve dialogen te voeren over visie, roeping en strategie.Toen in de jaren 90 van de vorige eeuw de nieuwe Mediawet werd aangenomen, moesten zenders een bepaald gedeelte van hun zendtijd aan kunst besteden. Met veel weerzin deden vele van hen het, zoals de TROS, die het programma ‘Kunst, omdat het moet’ bracht.Voor de een roept het woord kunst weerzin, onbegrip of schouders ophalen op, voor de ander is het onlosmakelijk verbonden met hun leven. Kunst; wat is het eigenlijk, hoe is het in ons leven aanwezig? Als we er enkele momenten bij stil staan, zullen we ontdekken dat in een of andere vorm het in zo goed als al onze eigen levens op een bepaalde manier een rol speelt. Door muziek, films, de bezoeken aan monumenten of musea tijdens onze vakanties of daarbuiten, door onze screensavers, de eindmusical van de kinderen, the Passion die we graag kijken, het mooie servies dat we bij gelegenheden uit de kast halen, dat magische boek dat we lazen, enzovoorts.Leiderschap en kunst zijn op een bijzondere wijze met elkaar verbonden. In het mei-juni nummer van Harvard Business Review bespreekt Scott Berinato, Senior Editor bij het tijdschrift, onder meer het nieuwe werk ‘The Work of Art’ van Adam Moss (https://lnkd.in/er-5jwZT).Het boek herbergt interviews met meer 30 kunstenaars (schrijvers, schilders, componisten, komieken, ontwerpers) met beelden van hun werk en hun werk in uitvoering. Wat kunstenaars ons leren door hun werk, is dat de focus van het ambacht nimmer op het resultaat zelf ligt, maar op het proces. Ja, bij het ambacht, zoals leiderschap dat ook is, komen oefenen, structuur en een plan, een visie te pas. Maar het is vooral door de innerlijke gedrevenheid om je het ambacht eigen te maken, niet op te geven, dat grote resultaten tot stand worden gebracht.Het is een van die vele grote leiderschapsparadoxen. Zonder resultaten voor ogen geen organisaties, business of (duurzame) groei. Maar creativiteit en innovatie die tot groei voorbij het verwachte leidt, komt tot stand door het volgen van een plan op basis van een visie en een droom, stap voor stap, leerervaring na leerervaring.Kunst doet ons op verschillende manieren verbazen en verwonderen. Voorbij ons oordeel over ‘mooi’ of ‘lelijk’ nodigt het ons steeds weer uit tot dialoog over wat van waarde is, hoe ze tot stand komt en gekoesterd en gecultiveerd wordt.Een van de manieren waaraan men landen en organisaties met inspirerend leiderschap kan herkennen, is de wijze waarop er aandacht is voor de verbindende en innoverende krachten die van kunst uit gaan.'What Can Business Learn from Art? How to focus on accomplishment over achievement': https://lnkd.in/eZvutzHt

    • Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (22)

    55

    11 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Als verlies je leven (hard) treft - Spreek, vraag, laat je bevragen, verbind en blijf schoonheid en vreugde zoeken en zien -In haar miljoenen keren gelezen, bloedeerlijke, ironische, grappige reflectie over de dood - ‘You May Want to Marry My Husband’, The New York Times, 3 maart 2017: https://lnkd.in/ekPFZC-d - gaf wijlen auteur en filmmaker Amy Krouse Rosenthal haar man Jason heel publiekelijk toestemming om verder te gaan en geluk te vinden. Een jaar na haar dood biedt Jason openhartige inzichten over het vaak ondraaglijke proces om door en met het verlies om te gaan en ook wat stille wijsheid voor iedereen die met levensveranderend verlies te maken heeft.TED Conferences Talk van Jason Rosenthal: ‘The journey through loss and grief’https://lnkd.in/eF4qDCwB

    The journey through loss and grief | Jason B. Rosenthal

    https://www.youtube.com/

    36

    5 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    𝐇𝐞𝐛 𝐡𝐞𝐭 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐧 𝐥𝐢𝐞𝐟 | 𝐇𝐞𝐭 𝐛𝐞𝐬𝐭𝐞 𝐦𝐨𝐞𝐭 𝐧𝐨𝐠 𝐤𝐨𝐦𝐞𝐧'Leef als een kindVan de wind en van de liefdeEn herken de open blikIn de ogen van een vreemde.'De 22e editie van het doorbraakprogramma voor professionals 'Het beste moet nog komen' van De School voor Transitie zit erop. Samen met mijn co-trainer Frances Jonkers reisde ik met de deelnemers naar de wortels van hun leiderschap.'Huil als het moetTotdat je stikt in al je tranenMaar ontwapen je verdrietMet dezelfde overgaveAls waarmee je huiltJe kunt uit je as herrijzenHet geluk van het momentZet een streep door het verleden.'Het programma verandert al vanaf de eerste editie levens voorgoed en brengt krachtige oefenruimte, heling, transformatie en concreet toepasbare aanmoediging voor een leven met meer focus, daadkracht, verbinding, vreugde en succes. Dat klinkt voor velen als (te) grote woorden, misschien zelfs ongeloofwaardig.Maar 'Als de regen valt of de donder knaltZing het hoogste liedVlieg in vogelvlucht door de blauwe luchtHeb het leven liefEn wees niet bang.'Op 16 juni start de 23e editie in Klooster Huissen, die ik zal begeleiden met Agnes Domanska. Je bent van harte welkom: https://lnkd.in/etR8p3GN 'Heb het leven liefMet je ogen dicht of in het volle lichtHou van wie je zietPak de liefde vastEn verlies haar nietHeb het leven liefIn de grijze nachtEn als de morgen lacht.'- Elske Dewall: 'Heb het leven lief'. Tekst: Liesbeth List.

    58

    17 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    𝐃𝐞 𝐳𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞 𝐤𝐫𝐚𝐜𝐡𝐭𝐞𝐧 𝐳𝐮𝐥𝐥𝐞𝐧 𝐳𝐞𝐤𝐞𝐫 𝐰𝐢𝐧𝐧𝐞𝐧'De zachte krachten zullen zeker winnenin 't eind - dit hoor ik als een innig fluistrenin mij: zo 't zweeg zou alle licht verduistrenalle warmte zou verstarren van binnen.De machten die de liefde nog omkluistrenzal zij, allengs voortschrijdend, overwinnen,dan kan de grote zaligheid beginnendie w'als onze harten aandachtig luistrenin alle tederheden ruisen horenals in kleine schelpen de grote zee.Liefde is de zin van 't leven der planeten,en mense' en diere'. Er is niets wat kan storen't stijgen tot haar. Dit is het zeekre weten:naar volmaakte Liefde stijgt alles mee.'- Henriëtte Roland Holst-van der SchalkLied: 'Love Will Survive' (uit: 'The Tattooist of Auschwitz') van Barbra Streisand

    28

    2 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Een in memoriam In dankbaarheid schreef ik op verzoek van het Katholiek Nieuwsblad een in memoriam voor de op 23 april in Klooster Huissen overleden Henk Jongerius.'We hebben een feilloos gevoel voor God, maar laten dat niet toe.'https://lnkd.in/gVBXbBDC

    In memoriam Henk Jongerius: ‘We hebben een feilloos gevoel voor God, maar laten dat niet toe’ - Katholiek Nieuwsblad kn.nl

    36

    13 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Legacy𝗛𝗲𝘁 𝗔𝗺𝗯𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗦𝗲𝗰𝘂𝗿𝗲 𝗕𝗮𝘀𝗲 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵 verschijnt deze zomer bij Routledge als 𝗧𝗵𝗲 𝗖𝗿𝗮𝗳𝘁 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗦𝗲𝗰𝘂𝗿𝗲 𝗕𝗮𝘀𝗲 𝗖𝗼𝗮𝗰𝗵.‘Knijp je nog wel eens in je arm?’, vroeg een collega me vandaag bij het koffieapparaat. Ik zei dat dit wel meevalt, maar ik loog een beetje.Want ik knijp wel degelijk in mijn arm omdat het boek - dat bij Koninklijke Boom uitgevers werd uitgegeven door Marloes van Beersum, https://lnkd.in/gYi7hJwh - zoveel impact maakt in het Nederlandse taalgebied en dat nu ook internationaal gaat doen. De afgelopen weken ontvingen we tal van mails waarmee de aanbevelingen voor de Engelstalige versie binnenkwamen. Dat waren in de meeste gevallen niet zomaar mails met een bijlage, maar uitvoerige mails over de indruk die het werk maakt op onze internationale collega’s van naam en faam.Ben je nieuwsgierig naar wat onze ‘peers’ erover zeggen? Je leest alle aanbevelingen op de site van Routledge (bij ‘Critic’s Reviews’), waar je het boek ook reeds op de wenslijst kunt zetten:https://lnkd.in/e-u5wxCu Morten Hjort - directeur van Phoenix Opleidingen, die een aanbeveling schreef bij de Nederlandse versie - nodigde me tien jaar geleden uit om bij elke nieuwe publicatie waarmee ik mijn nalatenschap vruchtbaar vormgeef een kaars te branden. Morten, voor deze zal zeker een kaars branden.Samen met mijn collega-auteurs Klaartje, Marnix, Anne, Leo en Riet zie ik uit naar de avonturen waar de komende uitgave toe zal mogen leiden.

    • Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (44)

    104

    27 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

  • Jakob van Wielink

    De School voor Transitie | The School for Transition

    • Deze bijdrage melden

    Dag Henk!‘Je komt en gaaten laateen spoor van je gelaatop mijn netvlies achter.’- Henk Jongerius‘Stabilitas’ is een begrip uit het kloosterleven. Het wil zoveel aanduiden als de levenskunst van je toevertrouwen aan een plek, aan een gemeenschap. Je toevertrouwen omdat je gehoord hebt van de verhalen van eeuwen en meer dat dit de weg is naar levensgeluk. Durven blijven, aarden, verankeren.Toen ik zelf het klooster als kloosterling verliet en me weer in het ‘gewone leven’ begaf, moest ik nieuwe plekken vinden om te landen, en te aarden. Geheel onverwacht kwam het Klooster Huissen op mijn pad. Ik ging er seculiere programma’s leiden en die programma’s leidden uiteindelijk ook tot wat nu De School voor Transitie is, gehuisvest op het terrein van het Klooster in Huissen.En steeds, steeds was daar Henk. Het klooster, dat wás Henk. Hij woonde er sinds 1967. Een ongelooflijk toegewijde man aan de gemeenschap die hij diende. Er ging geen ochtend- of avondgebed voorbij of Henk was er. Hij begeleidde leiderschapsdagen, inspireerde bezoekers en gasten met zijn warme aanwezigheid en had altijd een woord dat je optilde. Ja, Henk was een optiller. De vele, vele liederen en gebeden die hij nalaat, getuigen daar steeds weer van. Hij creëerde - toegankelijke, mystieke, alledaagse - taal waarin je werd uitgenodigd te verblijven, net zo lang tot dat je gevoed was om weer verder te trekken.‘Je gaat en komten laatde woorden uit je mondin mijn oren achter.Je bent en spreekten laatwat jouw hart breektzo maar bij mij achter.Je zwijgt en wachten laatwat je niet zeggen kuntveilig bij mij achter.’Wat ik niet had kunnen bevroeden, is dat door Henk ik een nieuw klooster vond waar ik thuis zou zijn en zo vaak zou bidden en vieren. Een transitieplaats, een oefenplek, een herberg. Wat hij voor mij was, was hij voor velen die zich aan de rand van de Kerk bevonden, of (ver) daarbuiten maar ook voor hen er middenin. Wat hen verbond was het zoeken naar zowel autonomie vorm te kunnen geven als gemeenschap te mogen ervaren. Voortdurend taal zoekend die in- en omsluit. Nee, dat ging niet zonder wrijving, schuring en dus conflict. En ja, dat was ook pijnlijk. Maar mag het, als je weet Wie je volgt en wat er op het Spel staat?Dank je wel Henk voor het vele dat je de wereld en ook mij gaf. ‘Het is goed zo’ zei je toen ik enkele uren voor je dood afscheid van je nam. In je ogen straalde iets waarvan wij nog geen weet hebben, maar waar jij Thuis bent gekomen, alsof je er al een beetje was. Die glimlach zal altijd bij mij blijven. Net zoals het beeld van jij die trouw de klokken luidde. Stabilitas. Durven blijven. Ik blijf oefenen. Een tijdperk komt met jouw heengaan ten einde. Maar zie, kijk, het nieuwe wacht ons!‘Kom maar terugik wachtmijn hart is zachtom jou bewogen.’- ‘Welkom’, uit en speciaal geschreven voor ‘Met zoveel liefde heb ik van je gehouden. Woorden bij persoonlijk verlies’ van Denise van Geelen en Jakob van Wielink.

    189

    47 commentaren

    Interessant Commentaar

    Meld u aan als u een opmerking wilt weergeven of toevoegen.

Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (52)

Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (53)

38.007 volgers

  • 3000+ bijdragen
  • 96 artikelen

Profiel weergeven

Volgen

Meer van deze auteur

  • Professionele nabijheid | Werken met rouw en trauma Jakob van Wielink 1 w
  • Het lichaam liegt nooit | 40 jaar later Jakob van Wielink 3 mnd
  • Schaamte: de onzichtbare kracht in leiderschap Jakob van Wielink 7 mnd
Jakob van Wielink op LinkedIn: Luisterend leiderschap

‘Denk eens aan een leider bij wie je je vertrouwd… | 14 commentaren (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mrs. Angelic Larkin

Last Updated:

Views: 6178

Rating: 4.7 / 5 (67 voted)

Reviews: 82% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mrs. Angelic Larkin

Birthday: 1992-06-28

Address: Apt. 413 8275 Mueller Overpass, South Magnolia, IA 99527-6023

Phone: +6824704719725

Job: District Real-Estate Facilitator

Hobby: Letterboxing, Vacation, Poi, Homebrewing, Mountain biking, Slacklining, Cabaret

Introduction: My name is Mrs. Angelic Larkin, I am a cute, charming, funny, determined, inexpensive, joyous, cheerful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.